Azara

Kriza u offshore sektoru

oilrig2015Naftne kompanije bilježe gubitke nakon što su prethodnih godina poslovale s dobitkom. Velika kriza na naftnom tržištu dovodi do privezivanja naftnih platformi i offshore brodova, dok u isto vrijeme otkaze dobiva preko 200 000 radnika.

Cijena nafte pala je na oko 45 dolara po barelu, što je najniže u posljednjih šest godina, točnije od 2009. godine i nastupanja recesije. Prema nekim istraživanjima, očekuje se da će proći neko vrijeme dok se cijena ne vrati na 90 ili 100 dolara po barelu.

Read more

Azara crew agency sklopila je novi ugovor s tvrtkom Allseas Group

223168Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da je Azara Crew Agency u listopadu ove godine potpisala ugovor za zapošljavanje na brodovima s prestižnom offshore kompanijom Allseas iz Švicarske. Trenutno posredujemo u zapošljavanju pomoraca na najnoviji brod te kompanije, naziva Pieter Schelte. Još za vrijeme izgradnje, Pieter Schelte prozvan je najskupljim, ali i najvećim plovilom takve vrste na svijetu. Popularnog naziva „Majka svih brodova“, dugačak je 382, a širok 124 metra i nakon dovršetka izgradnje u Rotterdamu početkom 2015. godine bit će predan naručitelju i služit će prvenstveno prijevozu posebnog tereta, ali i kao polagač cijevi na morsko dno.

Read more